Pizza on a cake.

Min systers kille fyllde år igår och jag fick med glädje göra en tårta tills idag. Hans önskemål var att den skulle se ut som en pizza. Hm? Hur sjutton får man till en pizza på en tårta?
Tankarna snurrade runt rejält kan jag säga och många provtårtor fick ta rum i mitt huvud innan jag slutligen bestämde mig.
Det blev en enkel (platt) tårta fylld med vaniljgrädde och hallonsylt.
Och se, se, nog anar man väl en pizza? ;)

Jag vill inte verka mallig eller så, men den var faktiskt väldigt enkel och gick oväntat fort att göra ;)

Till min älskade 3åring.

Nu har det gått några dagar sedan i torsdags då min flicka fyllde hela 3 år. Ofattbart. Jag har inte riktigt haft tiden till att lägga upp tårtan tidigare men nu så här på hotellet innan det är dags att bege sig hemåt till mina underbara små så har jag faktiskt tid (sambon bestämde sig visst för att sova en stund till).
Jag gjorde en Red Velvet, fast Pink, fyllde den med chokladsmörkräm och täckte med kokoskräm, och sp förstås. Elefanten är gjord i modelleringspasta.

Först när jag tagit bilderna upptäckte jag att stjärnorna hade lagt sig ner, men jag tryckte tillbaka dem.
De är gjorda i vit (färgad) choklad.



Min flicka önskade sig stjärnor på sin tårta och hade jag haft floristtråd eller liknande hemma så hade den sett annorlunda ut, men hon blev nöjd!



Hennes 2års tårta såg ut så där, och den var jag nöjd med då. Nu har det ändrats lite.


Årets tårta var för övrigt ganska "tjock" och kompakt och väldigt mycket att äta,
men det visste jag ju inte innan ;) Kokoskrämen var alldeles underbar i alla fall! Till kalaset gjorde jag även morotscupcakes med philadelphia frosting, toppad med smarties och stjärnor.

Nu är det ju så här att min dotter älskar att titta på tårtor, men hon är inte lika förtjust i att äta dem, så för hennes skull hade jag egentligen kunnat servera glass med kex/kakor på. Det hade hon ätit.
Det kom jag dock på så här i efterhand, men hon har ju en lillasyster som fyller år inom 2 månader så jag kan använda huvudet då... ;)

RSS 2.0