Juligt fredagsfika.

Ett par, några stycken tjejer på jobbet kom på att vi skulle börja med fredagsfika, vilket är en ganska onyttig men gud så god (o)vana. I fredags var det dags för mig att bjuda, och vi hade redan kommit fram till att det skulle få bli en liten jultårta och eftersom en del är lediga dagen innan julafton så tog vi den en vecka tidigare.
Detta blev en sån där väl planerad fast ändå helt oplanerad tårta, som jag fick sitta och knåpa ihop kvällen innan med idéer som (tack och lov) liksom bara poppade upp.

"Jag gör så, JA så bra! Nej, skit, det gick inte. Om jag gör en sån, JA! Helvete, den samarbetar inte. Jösses så trött jag är. Tänk nu, tänk! Okej, jag får täcka den ändå. Onej, skitsockerpasta. Kanten då? Sådär. Vi gömmer lite där, trollar bort lite där, placerar en blomma där, och en där, nej där, lite mer dit, så. Okej, vi kör lite volang. En röd kanske? Nej, passar inte. En grön? Nja, för mycket. Guld? Överdriv. Det får bli en vit, enkelt och bra. Yes, det funkar."

Nåväl, inuti detta tjohejsan, döljer sig en snurrad pepparkaksbotten med en kräm gjord på mascarpone och lingonsylt, runt kämpade jag med en vit ganache smaksatt med lite kardemumma. Tummen upp säger jag!




Mina kollegor klagade i alla fall inte.


Fåret Shaun x2

Helgen som gick fyllde en liten tjej 2 år, och skulle då firas två dagar i sträck, och de ville således ha två tårtor. Förslaget var något med fåret Shaun och eftersom man har sett honom några gånger så kändes det mycket lättare att faktiskt få ihop honom. Så (inte för att skryta ;)) det blev en ganska enkel match.
Något med choklad skulle det vara i, och vi bestämde att det fick bli chokladmousse (mjölk), lemon curd och vit chokladsmörkräm.
Vit chokladsmörkräm har blivit lite av en favorit hos mig, dels är den oerhört god men den är även väldigt smidig att arbeta med, och sånt gillar jag och mitt humör.
Tårtorna är täckta med marsipan.



Vintertårtor tyckte jag passade utmärkt, för att väga upp för den lilla snön vi har menar jag.


RSS 2.0