Sockerlek...

... med kristyr. Jag har minsann underskattat denna form av socker, det går ju att göra mängder av dekoration med det! Och såklart i alla färger man kan tänka sig, precis som med allt annat socker ;)
Socker är underbart, onyttigt till tusen, men underbart! "Nyttigt" socker är tyvärr svindyrt. Än.
Hur som helst, jag lirkade ihop en ros, och några blad. Klurigt dock, då jag bara har hur man gör i huvudet och inga ordentliga tyllar. Återigen, måste köpa. Min sambo har tröttnat på de orden ganska kraftigt kan jag meddela ;) "Måste köpa" och "måste ha". Inte vill, måste.
Just det, bilder.

Den nedersta gjorde jag bara med hjälp av en tyll, som ser ut så ;)
Långt ifrån perfekta är de, men som jag nämnt tidigare "Practice makes perfect".
Ja vadå? Jag gillar perfekt :)




Bakfnatt eller solsting, vad vet jag.

Hursomhelst så har det blivit bakat och pysslat av igen. Går man upp tidigt, som jag, så passar det alldeles utmärkt att ta de tidiga timmarna efter frukost till att baka. Och då är dessutom ungarna på gott humör (oftast)! Minstingen brukar sova en stund och är visserligen mestadels en liten solstråle, den andra damen sträcker och drar i varenda gräns hon vet existerar. Hon får också ett humör därefter, och jag huvudvärk...
Cupcakes var det! I miniformat. Kokos och citron med en honungsfrosting. Och marsipandekorationer.

Ganska söta ändå, trots en ganska lös frosting.

Dessa får hänga med oss till badplatsen senare, intressant ska bli att se hur de ser ut efter en biltur. I värmen. Tur det finns garage i alla fall ;)



Blueberry macarons.

Eller blåbärsmakroner för er som inte kan engelska ;)
Jag har i alla fall hittat ett recept nu som blir bra, även om jag fick klicka ut smeten för att det bara rann genom spritsen. Och på tal om den så ska jag köpa engångsspritspåsar, för att de blir så äckliga, och jag måste köpa mig lite nya tyllar, lite ordentliga tyllar!
Hursomhelst, detta recept hittade jag hos Made by love som i sin tur har hittat det hos en Linda.
Blåbärssylten gjorde jag på en chansning.
Egentligen har jag nog kommit på att makroner är aningens för sött för min smak, men det är ju så fina och man kan variera dem i en oändlighet!



Blå små godingar.
Det blir visst ganska mycket bak här, men det är så roligt, och gott förstås :)


Chelsea Buns.

Första gången jag gjorde såna här bullar var när jag läste bageri/konditori och hade utländska bakverk på schemat. Då fick jag själv välja fem länder och två bakverk från varje land, däribland var England.
Jag är lite lätt förtjust i torkad frukt, och då speciellt när det förekommer i bakverk som varit i ugnen. Egentligen ska bullarna växa ihop om jag fattat det rätt men de fick vara i form, och jag gjorde en variant och hade bara russin och rostade hasselnötter i.
Mycket gott!



Förresten så har jag äntligen börjat måla i stortjejens rum. Äntligen, äntligen!

Modelleringschoklad, eller bara chokladsugarpaste..

I förrgår fick jag ett sånt där ryck att jag bara var tvungen att testa den där modelleringschokladen jag har uppskriven. Eller modelleringschoklad och modelleringschoklad, man knådar in smält choklad i sp.n. Jag trodde seriöst aldrig att jag skulle få in chokladen, men det var väldigt simpelt (och kladdigt!).
Jag gjorde några blommor, och den var faktiskt väldigt härligt att arbeta med! Och eftersom jag inte hann mer än blommorna så tog jag tag i baket idag. Min tanke var att använda chokladpastan att täcka med så jag slängde ihop en god rulltårta så att det kunde bli lite bakelser. Tyvärr gick det åt skogen, jag hade inte alls flyt med det där just idag, så jag slängde skiten (ursäkta mitt ordval).
Bakelserna fick vila tills efter middagen då jag gjorde dem lila i stället, med marsipan och glasyr. Blev förstås inte helt nöjd, men de var ganska söta ändå trots sprickor och annat :)



Mina andra fina jag tänkte göra får jag göra en annan gång, de finns kvar i mitt huvud tills dess :)
By the way, de här var för min unge som blir hela 6 månader idag :o

Fyra lager och x antal penseldrag senare..

.. så är det vitt! Nåja, ganska vitt i alla fall. Det lyser fortfarande i genom lite och kvistarna ser man, men jag känner att det gör inget för det är bra mycket finare än innan :)




Före-taket är från rummet jämte.
Och med det gjort så är det bara fem rum kvar som ska ha vita tak...

RSS 2.0