Macarons, choklad och kaffe

Det senaste i skolan har det pysslats med makroner, och jag blir ju så klart supersugen på att göra ännu mer, och mer och mer! Därför gjorde jag i helgen en variant med kaffe och mörk choklad. Alltså, kakan är i kaffesmak och ganachen i skulle också smaka kaffe, men den smakade mest choklad, men nästa gång så!
Egentligen är jag ingen makronfantast när det gäller att äta dem eftersom de är så onödigt söta, men jag älskar utseendet och varianter med choklad, bitter sådan dock. Dessa slank ner utan bekymmer ;)





Det blev dessutom glass gjort, en sort med kaffe och en med hasselnöt!
En riktig kalaslördag blev det, och söndag för min del..

Star Wars

I måndags fyllde min väninnas pojk 5 år och de hade släkten på kalas i lördags och ville ha en tårta. Det som gällde i deras hem nu, som i så många andras, var Star Wars och därför vore det passande om det var med på hans kalastårta. Hans bästa smaker är choklad och grädde.
Därför gjorde jag en tårtbotten med mjölkchokladbitar i, mjölkchokladmousse, jordgubbskräm och grädde runt. Täckt med sockerpasta.

I tanken var det ju bra. I praktiken mindre bra. När jag hade börjat mitt modellerande av Yoda, så började jag faktiskt undra vad tusan jag har gett mig in på. Jag har väldigt svårt för att göra enkla figurer när jag ska modellera och vill gärna ha dem så lika originalet som möjligt. Vilket i detta fallet blev totally kaos. Men, det gick okej till slut.





Och jag fick veta när tårtan hämtades att lille gossen minsann hade höga förväntningar!
Han väntade sig att det skulle flyga ut ljussablar (nej, det heter visst inte svärd) ur tårtan när de skar upp den.
Jag misslyckades redan där ;)

 

 


Moussetårta med dubbel choklad

Min storebror ville att jag skulle baka något litet tills igår, då hans tjej (eller kanske bara vän?) fyllde år. - "Choklad funkar alltid." nämnde han som smakförslag och choklad är ju min grej liksom!
Choklad och apelsin fungerar slående. Och eftersom jag dessutom aldrig har lyckats med en ordentlig vit chokladmousse, så var jag så klart tvungen att lyckas med det. Och det gjorde jag (tjohej, ett litet glädjetjut på det)!
Tårtan bestod nu då av en apelsinbotten, mörk chokladmousse, vit chokladmousse och ett apelsingelétäcke. Den är sedan garnerad med mörk choklad och ett par apelsindelar.

Ibland blir jag lite fånig när jag lyckas så bra med något, så när tårtan var färdig och jag hade skådat den ordentligt och frågat mig själv om jag faktiskt på riktigt hade gjort den, så hoppade jag och tjoade lite i mitt kök, hih.
Den var liksom så bra så att de små felen jag faktiskt såg inte gjorde mig ett smack!
Min sambo hade dock lite svårt att förstå min lycka över en tårta ;)

Den fick för övrigt betyget kanon.



RSS 2.0