Till mor, och storebror.

Idag säger jag grattis till min mamma och min storebror som båda fyller år. Till mamma säger jag också grattis på mors dag, om man nu säger så.
Jag har inte blivit uppvaktad på mors dag, men jag får väl vänta tills barnen är så stora så att de kan uppvakta mig själva..
Hursomhelt så hade vi lite kalas här i huset igår och jag gjorde för första gången i mitt liv en cheesecake. Så simpelt och så gudomligt gott. Och jag kan ju inte servera någon "kaka" utan att dekorera först, det är ett måste i min värld, när tid finns förstås. Det fanns det egentligen inte igår, men jag passade på när jag väntade på att minstingen skulle somna.
Här är resultatet.




Vi har ju flyttat till hus, äntligen. Därför har det inte blivit så mycket pysslande här, förutom renovering. Dvs. ta bort tapeter, spackla, måla. Tapetseringen överlämnade vi till någon som gjort det förr, fast jag satte upp en våd och den sitter faktiskt kvar ;)

Grattis syster.

Idag är det min systers dag. Min systers 19-års dag. Och snart tar hon studenten. Det var ju inte alls längesen hon var liten, liten. Eller jo, det är det ju förstås, i verkligheten. Tiden går fort.
Hursomhelst, min syster gör mig stolt, för hon är hon och hon är toppen! Och naturligtvis ville jag baka tårta till henne, precis som förra året.
Fyllningen består av nougat - och yoghurtmousse, spacklad med chokladsmörkräm.




Den är täckt och dekorerad i marshmallowsfondant. Några enstaka blommor är dock i sugarpaste.




Förra årets tårta.


Practice makes perfect.



Delicious tomato.

Aldrig kunde jag tänka mig att tomat skulle vara en utav ingredienserna i en kaka, tills jag bläddrade förbi ett recept på tomattårta i en bok jag lånat. Morotskaka funkar ju, så detta var värt att testas! Och vilka fick vara testpatrull? Min pappa och mina bröder såklart (det var de som var hemma).
Jag var mycket skeptiskt till kakan, och väntade mig (inte så konstigt) en smak av tomat. Men, mot mina förväntningar så smakade den faktiskt inte tomat, precis som morotskaka inte smakar morot. Det blev en saftig kaka, med apelsinmarmelad som fyllning och philadelphia och apelsinmarmelad som topping.
Två tummar upp för tomattårtan!



Med två ungar och tidsbrist så ser den inte så vacker ut ;)
Och naturligtvis så glömde jag kameran hemma och kunde inte fota när den serverades!
Typiskt.


Cupcakesmix

Mina muffins behöll höjden! Jag säger ju det, choklad är bra ;)



Toppingen på mina cupcakes fick idag bli en kräm med smak av ahlgrens bilar, som jag var tvungen att testa eftersom dottern råkar tycka om dessa små bilar väldigt mycket. Men eftersom grädde och sugarpaste inte är kompisar så är den inte den lämpligaste toppingen till cupcakes med dekorationer i sp, då det får den att "svettas".
Mina cupcakes tog jag med till syster och hennes sambo när jag spanade in deras nya lägenhet, som just nu är ett renoveringsprojekt! Och att bjuda familjen slår aldrig fel, de uppskattar det alltid ;)





Den sista gjorde jag ikväll och står nu i kylen.
Det återstår att se hur mycket den "svettas" under natten, eftersom den började redan när jag gjorde den!

Chokladprofiterole

Sugen på att baka, som jag så ofta är, så tänkte jag göra minimockamuffins idag, men receptet jag ville göra efter finns troligtvis hos min mamma, eller någon annanstans här i lyan. I stället tänkte jag då göra minichokladmuffins, men medan jag bläddrade i chokladboken så fann jag ett recept på chokladprofiterole. Muffins är ju ganska enkelt att slänga ihop tänkte jag och kan göras närsom!
Alltså fick det bli chokladprofiterole med hallongrädde och mörk chokladglasyr.





Egentligen är ju dessa bakverk väldigt enkla att slänga ihop också, det är bara några fler moment och lite andra redskap som behövs!
Av någon anledning blev min smet för lös, men med lite mer mjöl i så gick den att spritsa ut någorlunda.
Men dessa blev ju nu inte korrekt gjorda, men smakade som de skulle, chokladpannkaka ;)



RSS 2.0