AcDc x2

Okej, kom nyss på att jag glömt lägga in mina senaste tårtor som var till min sambos vän som fyllde år i söndags!

Han ville ha två, en till jobbet i fredags och en till festen i lördags. Med AcDc på naturligtvis.
På den första fick bokstäverna stå på tre pallar, eftersom han arbetar med just det. Den fyllde jag med hallonsylt, vaniljkräm och grädde.
Och den andra fick lite mer musiktema med en gitarr och en mikrofon och ett försök till eldflammor runt. I den hade jag hallonsylt, lemon curd och grädde.

 


Flickig doptårta.

För ett bra tag sen, ja nog till och med innan sommaren (eller förhösten, vad man nu ska kalla den), så fick jag en förfrågan från min kusins dotter om jag ville göra doptårtan till hennes dotter. Och jag bangar ju inte på att göra tårta alltför ofta!
Jag fick ganska klara besked om vad hon gillade och hur hon ville ha den och resultatet blev en rosa och vit marmorerad tvåvåningstårta, men blommor som som slingrar sig ner, blommor runt och självklart en dopbebis, fylld med passionsfruktsmousse och vit chokladsmörkräm.
Dock var det inte ett så vidare bra recept jag fann på moussen för den stelnade liksom aldrig till ordentligt, men jag hoppas verkligen att det smakade bra ändå! Och sockerpastan, den sockerpasta som har blivit min favorit, är inte alls så bra längre!
Utöver tårtan så ville hon ha en bit glutenfri, och det fick bli en bakelse med liknande utseende.

Det märks att det inte blir så mycket tårtskapande längre.
Måste ändra på det!

 

 


RSS 2.0