Stackars kille...

Det är ju helt solklart vad som har hänt här, killen har ju kraschat i ett träd och brutit benet!
Den här tårtan hämtades av en tjej jag lärde känna på det första stället jag arbetade på efter mammaledigheten. Hennes sambo, som förstås har en liten kärlek till cross, ville så gärna ha en crosstårta, och det skulle han ju få! Efter mycket om och men gällande tidpunkt, utseende och smak så fick den bli så här. Den innehåller en vanlig sockerkaksbotten med mangomousse, hallonsylt och grädde.

 


Det var pilligt, men klart värt besväret då jag hade så roligt när jag gjorde detaljerna!
Stjärnorna över huvudet är ju bara pricken över, eller hur? :)

 

 

 

 


Nalle Puh tema på dop.

Många av de tårtor jag gjort har blivit till min goda väns vänner och familj, hon är väldigt snabb på att tipsa om mig, vilket är så himla roligt! Denna tårta är inget undantag då den är till hennes sambos systersons dop.
De skulle ha Nalle Puh tema på dopet och ville förstås ha en passande tårta. Vi kom överens om att den skulle vara i två våningar med en modellerad Nalle Puh, Nasse, Tiger och Ior. Smakerna skulle vara samma som i motorcykeltårtan till pojkens mammas bror, alltså nougatmousse och chokladsmörkräm på en vanlig sockerkaksbotten.


Färgerna fick jag välja själv och jag gillar grönt
och jag tyckte dessutom det var passande med en somrig tårta med gräsmatta.

 



Två små fjärilar fick flyga över gänget.

 


Det var otroligt kul att faktiskt få modellera en del av Nalle Puh gänget
och trots att liknelsen inte är slående så är det ju uppenbart vilka de är!

 

 


Spindelmannen.

Beställaren av denna tårta är ingen annan än en liten herre som fyllde 4 år i början av juni. Han var minsann väldigt bestämd med vad det skulle vara för en tårta på hans kalas den 11 juni. Spindelmannen såklart!
Hans mamma fick förstås hjälpa till att bestämma lite, såsom smak t ex, vilket blev vaniljkräm, hallonsylt och mousse av grädde och godisnappar.

 

Tårtan fick goda betyg,
men jag hörde minsann att 4-åringen inte alls gillade spindelmannens ben.

 

 


Sacher med studenttema.

Den 11 juni var det studenten i stan och jag hade långt tidigare lovat att göra studenttårta till min väns syster. Hennes mamma hörde av sig när det närmade sig och undrade om jag ville göra tårtan (tårtorna), och det var ju ingen tvekan där. De ville ha en Sacher (alltså en chokladtårta med aprikosfyllning och chokladglasyr) med någon dekorering som passade för en student.
Och jag tyckte förstås att detta blev alldeles ypperligt bra, trots att texten inte alls sitter på samma ställe som på min skiss (ja, jag har börjat skissa upp mina tårtor nu) och att jag borde öva lite mer spritsning.


 

Nej, det var ju inte bara hennes systers student utan även en killes med ovanstående namn.

 

Mammorna som hämtade tårtorna lät väldigt nöjda
och jag har då inte fått några klagomål efteråt, det tar jag som positivt :)

 

 

 


Modellerat.

Jag fick en kommentar här på bloggen från en vars syster tog examen som sjuksköterska den 10 juni. Hon hade sett tårtan jag gjorde till min goda vän och ville gärna ha en liknande. Bekymret var att hon bor i Katrineholm, eller bekymmer och bekymmer är det ju inte ifall tårtan hämtas. Hursomhelst så hade jag redan en del tårtor den helgen och ville inte ta mig an en till, så jag föreslog att jag kunde modellera en sjuksköterska, en spruta och ett stetoskop, paketera väl och posta till henne. Det ville hon gärna, och så blev det.



Hur dessa modelleringar mådde efter sin resa vet jag inte, men jag hoppas att de klarade sig!

 

 


RSS 2.0