Namngivningstårta åt det blå hållet

Det är alltid trevligt när människor jag faktiskt inte känner kontaktar mig och undrar om jag kan göra tårta och precis så var det i det här fallet. Det skulle hållas en namngivning idag för Benyamin och därför fick tårtan gärna gå i blått med namnet på så klart, gärna en svensk och en turkisk flagga och lite stjärnor och fötter för att fylla utrymmet. Jag fick dessutom lite fria händer på det där utrymmet, och sånt gillar vi.
Efter mycket velande gällande smaken så kom vi fram till att kolasmörkräm verkade gott, och hennes mamma föreslog en hallonmousse till det på en vanlig botten. Den är sedan täckt med sockerpasta eftersom nötallergiker fanns på plats.
Även med sockerpasta kan det vara lite lurigt beroende på hur känslig nötallergikern är då en del sockerpasta faktiskt tillverkas bland nötter och mandlar.


Det här är en sån där tårta som jag är lite extra stolt över.
Jag gillar den.

 

 


Ettårig systerson.

Här kommer andra delen av de två ettårskalasen, nämligen min systers pojk som blev året i torsdags, de hade också kalaset igår, så jag fick ju faktiskt möjlighet att fika på denna tårta.
Syrran ville att gossen skulle få en egen bakelse och så ville hon ha ungefär en sån tårta jag gjorde till min bror, en dubbel chokladmoussetårta med apelsinbotten och géle. Dessutom ville hon att jag skulle få in en giraff någonstans då han har en del leksaker med giraffer.
Nu är det ju inte så smidigt att sätta dekorationer i sockerpasta på en moussetårta, men jag valde att sätta en runt bakelsen så han vilade huvud och fötter (?) på.
Bakelsen är en rulltårtsbotten med mosade hallon och yoghurtmousse med lite vit choklad.

Precis när jag vände ihop den vita chokladmoussen kom jag på att jag faktiskt hade den överst på den förra tårtan, men det var inget att göra åt, så här fick det bli. Det enda är ju att gélen inte får fram sin rätta färg. Dessutom hade jag av någon anledning för kort plastband, och fick sätta dit ett extra chokladgaller, som jag så klart satte framåt.. som ni ser.






Jag och Williams farmor satt med kameran i högsta hugg och väntade på att han skulle ge sig på bakelsen,
men tror ni han gjorde det?
Nej, han dök ner och smakade lite på hornen, men föredrog att någon annan gav honom skeden.
Underbara lilla pojk.



"Nasse Puh"

Den här helgen har jag fått möjligheten att göra tårtor till två ettårskalas som hålls samma dag, nämligen idag. Underbart. Först ut är lilla Stina som visst blir året på tisdag men firas lite i förväg.
Mamman gillade min Nalle Puh tårta jag gjorde en gång, och hon ville gärna att tårtan skulle vara lite flickig och att jag kunde göra något med vit choklad. Ganska fria händer med andra ord. Och jag tänkte så här att Nasse är ju rosa, och den färgen sägs ju vara flickig, så han fick det bli!
Ska vi dra i genom innehållet så är det en marängbotten, vanlig tårtbotten, jordgubbssylt, vit chokladmousse och grädde. Sött men gott.

Sist jag gjorde Nasse blev han för knubbig, och nu för lång.
Tredje gången gillt?

Min stora tjej kunde för övrigt inte låta bli att säga Nasse Puh, så jag vet inte riktigt om hon tror att han heter så, eller om det bara var en kul grej.

 

 


The things I do.

Om ni inte visste, så gillar jag att testa nya saker, att lära mig mer. Och det är precis vad jag gör när jag läser en bagar och konditorutbildning. Även om jag inte lär mig allt där så hittar jag saker som intresserar mig som jag sedan forskar vidare i. För många är det så, att när man har hittat det man är bra på så stannar man där och är nöjd med tillvaron. Jag är duktig på att göra tårtor, det vet jag, men jag älskar att baka och inom den kategorin så är tårtor bara en del, så jag tänker inte låsa mig där för det finns många områden att utforska och bli grym på!


T.v. Mördegsform med chokladbavaroise och hallon
T.h. Ett ymnighetstorn
med mandeltebröd.


Kondisbitar i olika smaker; passion, pistasch, kokos.


T.v. Blåbärsmoussetårta
T.h. Mangomoussetårta


Hasselnötspralinétårta.


T.v. Päroncharlotte med lakritsbrûlée (ganska smaklös faktiskt).
T.h. Jordgubbsfrestelse med vit choklad.


Ett av mina gudomliga påhitt.
Browniebotten med mjölkchokladbavaroise, hallonbavaroise och ett géletäcke.
Mumma!


Glad Påsk

Ännu är ju inte påsken helt över, alltså kan jag gott och väl önska er en fortsatt Glad Påsk nu och dessutom visa ett litet experiment jag kom på. Säkerligen finns det fler där ute som gjort samma sak, både bättre och sämre, men dessa är gjorda efter mitt huvud och jag tycker att de förtjänar en liten plats här i bloggen. Och även om de har lite skavanker här och var så var det otroligt roligt att göra och sätta ihop dem.
De består av en makronbotten och marängkropp som sedan är ihopsatta med citronsmörkräm.


En del såg faktiskt mer ut som elefanter, men det är ju på tok fel färger för det,
så man förstår ju att det ska vara kycklingar...



Och av bottnar och kräm som blev över fick det helt enkelt bli oerhört färgfina makroner.
De gillar jag.

 

 

Mina underbara små påskkäringar får avsluta detta inlägg.


Puss.

 



RSS 2.0