Inflytt.

I veckan kom äntligen golvläggarna och la in plastmattan på största flickans rum! Det känns fantastiskt bra att hon fått flytta in och att hon faktiskt är nöjd och trivs. Och även om jag är nöjd över helheten så stör jag nästan ihjäl mig på att det blivit sprickor mellan gipsplattorna! Så till nästa barns rum måste vi komma ihåg att sätta väv, så att vi förhoppningsvis slipper sprickor där.
Det som saknas nu är gardiner, vilka jag håller på med, lampa och lock till lampknappen... Och den svarta rutan förstås!




En del av sambon fick visst vara med ;)
Och så kan jag berätta att såhär fint är det inte längre, det är ett kaos med leksaker över hela rummet!

Gamla tidningar.

När min sambo röjde på vinden här i huset så hittade han några gamla tidningar från 50-talet. Och sånt tycker vi är roligt. Tanken var från början att göra tavlor av de mest intressanta sidor, artiklar och reklam, men efter att jag fått tänka lite så ville jag ha tidningarna hela som de var och kom på att i stället sätta dem i ett tidningsställ (säger man så när man hänger upp det?) på väggen.
När vi var i Linköping sist så sprang vi på ett fint ställ (?) i alla fall. Ganska fräckt tycker jag, men så gillar jag udda saker också :)



Läsa tidningen någon?




2-års tårta i rosa.

Denna dagen är lite mer speciell än alla andra dagar och då inte för att det är dagen innan min födelsedag. Det är någons födelsedag, men inte vilken någon som helst. Denna någon har upptagit en ganska rejäl plats i mitt stora vänliga hjärta, inte större än min lilla familjs förstås, men tillräckligt stor för att sitta högt i topp bland de jag värderar högst på denna jord. Denna lilla någon, är min goda väns (sen 4 år tillbaka ungefär) dotter som fått namnet Alicia. Det gör henne, tro det eller ej, till den underbaraste Alician i världen ;)
Och denna lilla Alicia fyller hela 2 år idag, så jag föreslog att jag kunde göra tårta, hennes mamma nappade på idén :) Att tårtan skulle gå i rosa var liksom redan givet, då det enligt mamman är den enda färgen flickan passar i ;p
Insidan består av smakerna hallon och vanilj, toppen är sp och marsipan.







Jag slarvade visst med underlaget upptäckte jag när jag täckt tårtan.
Men utan misstag lär man sig inte ;)

En nykomling måste firas.

Och inte vilken nykomling som helst heller utan en alldeles bedårande liten grabb som jag ska få äran att bli gudmor till! Kan ni tro att jag är glad? :) Lätt att jag kommer titta in till pojkavdelningen när det står shopping på schemat! När man fått två flickor så är det alltid lika roligt när någon annan får en pojk, och speciellt då när det gäller de närmsta vännerna. Mina flickor är underbara och bäst, förstås, och det kan vara så att jag helt enkelt inte är någon grabbmorsa men det är kul till tusen att få vältra lite bland killgrejorna ibland ;)
Och skulle det vara så, någon gång, att det blir en bebis till här så får jag nog lov att hoppas lite på en kille.
Hur som helst, tårtan innehåller vaniljkräm och rårörda hallon på ljus botten och är spacklad med vaniljsmörkräm. Resten är sockerpasta, marsipan och några silverkulor.

Och ja, det är hans namn. Annorlunda och kul va? :)
Passar honom alldeles utmärkt!

 


Gör man inte som planerat får det bli något annat.

Jag slängde ihop några mördegsformar igår för att jag tänkte använda de färska blåbären jag plockat och göra en god form av vaniljgrädde med blåbär eller lemon curd med blåbär, men inget av det hanns med till slut ändå.
Idag gjorde jag i stället chokladkolaformar med matchande grädde, toppade med karamelliserade pekannötter.
De blev otroligt goda måste jag tillägga!

De fick till och med godkänt av min sambo, som är nog så kräsen gällande sötsaker ;)

Vi gick på svampjakt idag också, då ovanstående hittade kantareller igår.
Tyvärr hittade vi bara fem små fjuttar idag...

 


Lekfull kossa?

Jag vet inte om ni kommer ihåg, men för ett tag sen gjorde jag en fjäril till en flicka och i samma inlägg nämnde jag att jag också skulle försöka få ihop en kossa, för det ville hon ha. Nu är den i alla fall färdig, och det blev minst sagt en speciell liten ko. Känns nästan som en lekfull hund i kossoutfit; baken i vädret och resterande kropp lågt.
Jag får väl vara nöjd, för det var ju trots allt min första kossa, helt utan mall att gå efter. Skulle jag få för mig att göra ytterligare en, så kan den helt klart förbättras!
Hoppas den lilla mottagaren blir nöjd i alla fall, men hon vågar kanske inte säga annat? ;)

Förresten så hittade jag en alldeles underbar färg på kardad ull när vi var i Linköping, nämligen blålila!
Troligen så blir det något till hemmet av det ;)

 


Ett stort pyssel.

Nog för att jag tycker om småpyssel och pill men då och då händer det att jag tar på mig lite större projekt. Ungarnas rum är sådana saker. Och faktiskt, får jag nog säga, så är det nu färdigmålade rummet det största projektet i pysselväg. Fast pyssel är nog lite väl fel ordval tror jag.
Min stora flickas rum. Så här blev resultatet.
Överst är från dörren sett. Mitten är hörnet till vänster. Nederst är, ja, väggen med dörren.

En stabil arm och näve är ett måste när man målar på fri hand och det har jag inte haft alla dagar!
Den svarta rutan? Oroa er inte, jag har fullkomligt fantastiska planer för den också ;)

Det bästa och viktigaste med allt är att min flicka är supernöjd!

 


Mazariincake.

Nåja, mazarinkaka. Eller mazarintårta för att vara korrekt, enligt Leila Lindholms recept. Eller nej, inte ens det. Tårta ska ha lager med fyllning emellan, och så är det för mig, och kommer alltid vara. Detta är en kaka. En kaka med topping bestående av vaniljgrädde och underbara små söta jordgubbar (okej, för att vara ärlig så var några lite sura). Vaniljgrädden är egentligen en rårörd vaniljkräm (recept från Leila), men nej, vaniljgrädde är det.





Så snäll är jag när det kommer någon och fixar staket hos mig ;)





RSS 2.0