Crowncake.

En av mina äldsta vänner fyllde 25 förra veckan och ville till festen i lördags gärna ha en tårta. De enda förslagen hon hade var choklad, Prima Donna och prinsesskrona. Det tog mig ett tag att fundera ut hur den verkligen skulle se ut och medan jag planerade för tårtan, så kom ännu en tårta upp i huvudet. Det fick alltså bli en plan A och en plan B ifall första försöket inte gick vägen. Grejen var bara att jag helst ville göra plan B, men jag förberedde för A-planen ändå för det var ju inte så att B-planen var lättare. 
Mitt första problem uppkom när plan A misslyckades redan innan jag börjat på den, och jag insåg då att plan B måste, måste, måste lyckas. Diverse småbekymmer dök upp, som jag tack och lov löste med lite hjälp av min sambo (som faktiskt tänker till rätt bra när jag gör tårta ;)) men när jag sedan fick ta bort sockerpastan igen så blev det lite jobbigt, då det var den enda jag hade. En plan C, ett besök i affären och lite extra tålamod senare så var bollen i rullning igen, och en tårta i kronform blev klar. Inte helt perfekt, men det är helt okej!
I den finns en chokladbotten, vit chokladmousse och kolasmörkräm. Mm!

Och bara för att tillägga så kan det ha varit den godaste tårta jag någonsin gjort och ätit, och tro mig, jag har ätit massor!

Där i tårtan sitter min fina vän med sin älskade telefon, ett vinglas och sin lilla väska.
And she freakin' loved it ;)

 

 


En stol, före och efter.

I somras fick jag lite barnsaker av min goda vän, däribland två rosa stolar som jag var tvungen att göra något åt, då de var ganska risiga efter att ha stått i en lekstuga (tror jag).
Eftersom det har blivit ganska mycket köksbestyr här och det därför inte har blivit att jag lagt in något annat, så visar jag stolarna nu. För det är ju så, köket i all ära, men jag pysslar även med andra saker. Faktiskt. Som mitt pysselrum t.ex, som är färdigmålat. Lister ska in, tyger ska in, och nytt golv ska in då det nuvarande är i två olika nyanser, så det dröjer väl några månader till ;)


Kasta.


En ny sits fick jag såga till.

Vit funkar ju överallt, så varför inte?

 


Matig tårta.

Nej, för det är ju så att jag även gärna gör smörgåstårta, dels för att jag fullkomligt älskar att äta det men också för att det är ganska roligt att dekorera med tillbehör av det mer hälsosamma slaget.
Så till mig systersons dop gjorde jag även en smörgåstårta med räkor, skinka och ägg. Yummie.

 

 


Doptårta till världens finaste pojk.

I lördags döptes min systers son, och vem får göra tårta, om inte jag? Systeryster hade redan bestämt att den skulle likna doptårtan jag gjorde till min minsta och det var ju bra, då jag får tillfälle att göra en bättre version, jag var ju nybörjare då ;)
Hur som haver, efter att ha ritan upp tårtan och granskat den lite så bestämde jag mig för att det fick bli stjärnor på den understa, som variation. Klossarna är där, dopbebisen likaså, en nalle på toppen, och så fick det bli ett par bilar och en stapelleksak baktill.
Innehållet fick bli blåbärsmousse, vaniljkräm och en vit chokladsmörkräm som underlakan och sockerpasta som täcke.





Jag som alltid oroar mig över att folk inte blir nöjda, oroar mig tack och lov oftast i onödan.
Jag är hårdast mot mig själv och blir därför sällan helt nöjd, tur är väl att det jag ser, ser ingen annan ;)

En enkel liten tårta för sugets skull.

Ganska, nåväl väldigt, ofta får jag ett rejält sug efter att baka, eller skapa. Orken lyser dock tyvärr mer med sin frånvaro än närvaro, men ibland så bara gör jag. Som i helgen fick jag för mig att göra en frukttårta, som i brist på ingredienser endast fick en fyllning av hallonsylt och grädde, toppad med blåbär och blodapelsin och géle (eller gubbasnor som min sambo så tjusigt kallar det). "Gubbasnoret" blev i alla fall verkligen géle.

Jag kan ju säga så här att sambon, som i vanliga fall kanppt äter tårta, tog en extra bit, vilket borde vara ett ganska bra betyg. När jag frågade honom om till och med han gillade den så fick jag svaret: "Jag var hungrig".
Okej.
God i sin enkelhet tyckte vi andra.

 

 


Varför inte ett kalas så här efter jul och nyår?

Nu var det ju nästan 10 dagar sen vi hade kalas för vår 2-åring här, men bilder på kakor kan man ju leva ett tag på!
Och det blev faktiskt inte ens någon avancerad tårta, utan det blev en alldeles superenkel (ofröjdlig för ögat dock) pannkaks (plätt) tårta. Barnsligt gott.


Tanken var att det skulle bli whoopies, men eh, jag konstaterade nog att de ska göras samma dag, och att de definitivt inte ska ligga på varandra över natten.. Så det blev halvcirklar. Vanilj och nutella.
Det blev också en variant på katalaner, en catalancupcake.



Kanelbullar. Så att den kräsne (annorlunda?) sambon kunde fika.



Oooch... blunda lite nu. Den inte alltför fagra tårtan, gjord av plättar, hallonsylt (min alldeles egna), blåbärssylt (någon annans alldeles egna), grädde, riven choklad och blåbär. Mums.






RSS 2.0