Double chocolate woopies

När vi hade kalas för minsta tösen här i huset så gjorde jag vaniljwoopies med nutella, eller det var tänkt så i alla fall, det blev ju halvmånar i stället! Igår var jag på det igen, fast denna gång hade jag två olika recept på chokladwoopies som jag var tvungen att prova. Och så gillar jag att jämföra saker, allra helst ätbara saker.
Ett av recepten var från Leilas bok som jag följde helt, och det andra var från Hummingbird där jag i stället för deras marschmallowfyllning gjorde en smörkräm.

Två olika, och helt olika, sorters woopieskakor där enda synliga likheten är färgen och möjligtvis diametern. Den till vänster är gjord efter Leilas och till höger är Hummingbirds. Och jag kan ju säga så här att i jämförelsen blev det två lika, men bara för att jag älskar utseendet på den högra så vinner den utan tvekan!

 

Lite skillnad.

 

 

Färdigställda woopies. Kakmonster som jag är så väljer jag alltid största kakan ;) däremot har jag svårt att avgöra med smaksinnet vilken som faktiskt var bäst.


Nåväl, jag är kanske lite utseendefixerad.

 


Just testing.

Det här är en sån där riktig testtårta, där dekorationerna egentligen inte har någon anknytning till varann. Det är verkligen så, att det finns för mycket saker jag vill testa och det på en gång, om det är någonstans jag har riktigt dåligt tålamod så är det när det gäller att vänta. Jag fixar inte riktigt den biten.
Så att då bestämma mig för vad som ska göras direkt och vad som kan vänta, blir ofta en större grej än det borde vara (och min beslutsångest ska vi inte ens tala om).
Denna tårta vann kampen igår och det blev rätt bra, inte för att det är världens snyggaste tårta, men för att jag faktiskt fick till lite av det jag ville prova och för att jag fick lite såna där aha-moments då jag insåg att om jag gör sådär så blir det bättre.

Tårtan blev sedan fika tre kilometer bort
men det fanns visst några frivilliga till som gärna tog emot tårtan!
Konstigt va? ;)

RSS 2.0