Underbara fyraåring.

Förra fredagen fyllde stortjejen fyra år, vilket är lite ofattbart. Jag bestämde långt tidigare att jag ville skicka med en tårta till dagis så att de fick ha lite kalas där. Melissa fick så klart vara med och bestämma temat och när jag föreslog spöken (Halloween till ära) så sken hon upp som en sol!
Det är alltid lite lurigt med smaker till barn tycker jag, men det fick bli blåbärssylt, vaniljkräm och grädde och jag har inte hört något om att de inte gillade det.
Spökena hade varit väldigt populära och alla ville ha en bit.

 

Till det andra kalaset för familjerna skippade jag tårtan och bjöd på lite av varje i stället, som choklad- och lakritsmuffins med lakritsgrädde och fingerkakor, eller sparris som Melissas faster trodde först. Hon trodde visserligen också att jag hade lagt gurkmajonnäs på muffinsen.

Ädelostkräm? Sparris?


 



Tjugoåring med hästintresse.

Jag fick göra den allra första hästtårtan förra helgen. Den skulle vara till en tjej som fyllde 20, som har en egen häst och hon ville därför gärna att den skulle vara med på tårtan. Vi försökte att inte få den så "larvig" som en del tårtor med hästar gärna blir.
Innehållet fick smaka hallon, blåbär och passion, även om det kanske blev klena smaker.
Till synes så har hästen lagt sig och vägrar att röra sig till mattes stora besvikelse.



Måste, måste, måste göra fler tårtor.
Ett stort tack också till hennes gulliga syster som rekommenderade mig ;)

 

 


RSS 2.0