Mina första filtade..

Jag blev ju introducerad för det här med filtning, också kallat tovning, av en god vän och tillsammans med ytterligare en väninnna så hade vi en liten "tovningskväll" för en vecka sedan. Då valde jag att göra en grön liten kanin som tyvärr inte hann bli klar. Vi skulle fortsätta det här idag, trodde jag, men min goda väninna hade glömt bort det där ordet nästa innan onsdag i sms.et, så alltså nästa onsdag i stället :) Men eftersom jag redan hade promenerat iväg till henne idag så fick jag med den ofärdiga lilla kaninen hem så jag kunde slutföra mitt arbete.

Jag hämtade ut ullen jag köpt igår också och då var jag ju naturligtvis tvungen att testa lite. Så jag gjorde en påskkyckling såklart, det är ju påsk i morgon!
För övrigt så finns ett färdigt set för att göra kanin, med beskrivning och allt man behöver, att köpa på Panduro.




Jag vet, kycklingen har aningens stora fötter, men vadå, det har ju jag också ;)

Och så lite marsipan.


Ytterligare en ros, fast bättre, och en vad som skulle vara en gerbera tänkte jag, men jag vet inte det.



Fasen så kul det är att vara kreativ, måste nog ha tårtkalas snart :D

Jag gillar presenter.

Idag åkte jag och barnen och hälsade på mina föräldrar och gissa vad? Där fick jag en liten, liten present (tack, tack). Eller två rättare sagt. Två ursöta små kycklingar av små, små pärlor! Tydligen är det en man på mammas jobb som har en fru/fästmö/sambo/flickvän som gör dessa små raringar, om jag minns rätt. Ett pill och pyssel helt i min stil, en framtida hobby kanske, tänkte jag.
Tre färger fick jag välja på: lila, grön, blå. Melissa gjorde valet åt mig och tog grön!



Cirkus 4 cm höga

Hur kan man ogilla presenter när de är sådär gulliga? :)




Ärtpåsar

Är ni fler än jag som kommer ihåg hur man kastade med ärtpåsar i skolan, och balanserade dem på huvudet?
I alla fall, jag minns. Och för ett tags sen var jag på Ikea och köpte tyg till Melissas "pusselpåsar" (ja precis, påsar som hon har sina pussel i, mer komplicerat är det inte). Ett tyg var med rutor i härliga färger, rutigt och mönstrat. Då kom jag och tänka på ärtpåsar. Så jag klippte ut de där små söta rutorna, satte ihop passande färger, maskinsydde, la i ärtor och sydde ihop. Hur enkelt som helst!
Och ungen min verkar i alla fall tycka de är väldigt roliga att kasta med, både ensam och ihop med någon :)




Ärtpåsar





Pusselpåsar



Ärtpåsar, pusselpåsar, påsar, påse... Jaha, då har jag hittat ännu ett sånt där fult ord.


Hello shoe.

Melissa fick nya vårskor idag.
Jag ringde och frågade sambon om jag fick köpa nya skor till henne och det enda han frågade var vad det var för skor, ingenting om hur de såg ut. Och jag visste egentligen att han skulle tycka att de var fula ;) När han sedan kom hem och såg Melissa i dem så sa han entusiastiskt till henne att "åh, vilka fina skor du har fått", sedan vände han sig mot mig och nästan viskade "de var ju skitfula". Haha.




Nåväl, jag var bara tvungen att visa, för de är ju så bedårande :)

Dumt att låta den torka!

När Melissa fyllde år i november så köpte jag vit marsipan, den ligger i skåpet och torkar. I julas när jag slutade skolan fick jag med en rejäl klump vit marsipan (och orange, men den gjorde jag apelsindammsugare av!) som har legat i skåpet och blivit torr i kanterna. Så för några dagar sen bestämde jag mig för att leka lite med den i stället, testa mina gränser, se vad jag kan åstadkomma. Nåja, nu har jag ju inte kommit så långt, då tiden inte alltid räcker till, men några små figurer har jag fått till. Inte helt felfria naturligtvis, men om man inte tittar på nära håll så är jag nöjd :)
En ros, en gumma, och till påsken i ära, en påsklilja och en kyckling ;)







Dagens lunch.

Lunchen med familjen + systers andra hälft blev, enligt mig, hur god som helst! Spenatsufflén var fantastisk och kommer definitivt göras fler gånger hos mig. Tonfiskrullen hade gottat till sig ordentligt och chokladfondanten lyckades idag också. Mm.
Det blir förmodligen inte chokladfondant i muffinsplåt i fortsättningen i alla fall även om jag löste det i sista sekund. Jag vände upp dem på plåt med bakplåtspapper först men efter att inte lyckats förflytta den första utan kollaps så klippte jag runt dem i stället, så pappret fick hänga med på tallrikarna, men vad fan, det smakade lika bra ändå. Och ihop med bären, kanon och precis i min smak!
Tack till de underbara gästerna, som också tyckte det var gott, sa de ;)




Chokladfondant och påskakäring

I morgon har jag bjudit hit min familj + systers andra hälft på lunch med efterrätt bestående av chokladfondant. Och en chokladfondant har jag velat göra ända sedan en tjej gjorde det i skolan och jag såg hur fantastiskt gott det såg ut. Så nu, 4-5 månader senare blev det av. Jag förberedde den tidigare idag och eftersom det blev smet över så tänkte jag att jag lika gärna kunde baka av ett par idag för att se hur det blir.
Och nog fick jag till det. Lite mindre smör och mjöl i formen så hade utseendet varit bättre. Smaken var något bitter måste jag dock säga, så nästa gång blir det till att testa ett annat recept, eller välja en annan choklad och ta mindre kakao. En uns apelsinlikör i hade inte varit fel!
Jag hoppas att de håller sig hela i morgon också för jag hällde smeten i muffinsplåt och det kan bli lite tricky, men det blir nog bra :)
Till fondanten blir det rårörda bär och innan serveras spenatsufflé med getost och tonfiskrulle.






Med påsken som närmar sig och marsipan i skåpet så försökte jag mig på att göra en fin liten påskkäring, men haha, jag lyckades inte riktigt. What´s up with her face liksom?! ;) En nytt försök vid ett annat tillfälle får det bli. Måste investera i lite bättre färger också, karamellfärger duger inte!





Skrubba, skrubba bort din sura min.

Nej, det händer inte så mycket. Är man inte hemma hos sig själv så blir det inte mycket gjort. Och jag är inte den som sitter och berättar om mina dagar i detalj. Jag har haft en toppenförravecka, det räcker.
I början av veckan blev det dock en rejäl städning av spisen här. Allt för att jag inte kan låta bli att pilla. Nyfikna jag.





Dumt att erkänna att det kan vara roligt att städa, får min sambo veta det så får jag göra allt hemma sen ;)
Det kan dock inte kallas hobby.



Underbara fredag.

Idag gick vi upp tidigare än vanligt här. Melissa klampade så glatt ut från rummet vid 6.00 och sa hej och att hon har sovit färdigt. Jag fick väcka sambon som fortfarande låg och sov på soffan (resultatet av att man vill se klart en film :)), eftersom han brukar ha åkt till jobbet vid den tiden. Denise somnade om efter maten men det varade ungefär tills jag bytte hennes överfulla blöja med en unge jämte som pratade överdrivet högt och glatt. Och inte förstår hon ordet högljudd heller. Men det var bara till att sätta på kaffe och starta dagen!
Jag hann med att baka en omgång frallor i alla fall :) Och barnen sov samtidigt så jag kunde sitta och koppla av med broderiet ett tag också, perfect.





Snart blir det minsann promenad i solskenet!

Brodera mera.

För några veckor sedan såg jag på programmet Förkväll att broderier är tillbaka på heta listan, liksom pärlplattor och stickning. Jag som är en pyssel och pill-fia kunde inte annat än att bli intresserad. Fast det var ändå inte förrän min goda vän från Skåne berättade att hon börjat brodera och tipsade mig om det som jag faktiskt satte igång. Jag ringde naturligtvis min mamma (som jag med all säkerhet fått min pysselhet ifrån) och frågade om hon inte hade några broderisaker till övers, och visst hade hon det. Och där började det.
Nog känner jag mig lite damig (sambon kallade mig tant idag) stundtals, men vad tusan, det är roligt, och väldigt lugnande, så länge tråden inte fastnar i väven förstås ;)
Sambon min frågade sin mor om inte hon hade lite jag kunde få och nog hade hon det alltid. Så nu har jag hur många färger och nyanser som helst, och kan göra precis vad jag känner för, med risk för att bli för ambitiös dock. Det är ju mig själv jag talar om.
Hursomhelst, broderi är ett kul tidsfördriv som jag har lagt till på min lista av hobbys.


Mina första små verk, inget speciellt, inget avancerat men ack så gulligt :)

Det är för övrigt första gången jag broderar sen högstadiet, vad jag kan minnas. Min stora flicka jag broderade då blev nog inte ens färdig. Undra om jag slängt den, eller om den ligger i något skrymsle hos mamma och pappa..

Hallonsufflé

Jag har äntligen fått inviga mina formar och gjort min första sufflé någonsin! Det sägs att en sufflé är svår att få till, och jag vet inte hur ursprungssufflén ser ut men jag kan inte vara annat än nöjd. Den första gjorde jag med sockrade kanter och den andra bara med smorda, och ja, resultatet är klockrent.
Jag har aldrig ens smakat sufflé innan, men gud så underbar. Alldeles mjuk och luftig, smältande och härlig. Sufflé blir det definitivt fler gånger!



Med sockrade kanter. Utan sockrade kanter.

Bara för att jag kan.

Mest en blogg om allt mitt pyssel här hemma bara för att jag har sånt stort behov av att visa upp det för folk, eller faktiskt mest för min mamma för hon säger alltid att det är fint ;) Skämtåsido. Mest för att jag är en mångsysslare, som aldrig kommer kunna bestämma mig för en enda sak att göra för resten av mitt liv, och bara för att jag är duktig på att vara mångsysslare. Jag är pysslig, och älskar att pilla med småsaker.
Det är en blogg om små underbara ting i vardagen, som jag gör. Det kommer nog hoppa in en och annan tanke emellanåt också, för de har jag många av, både goda och onda.
Jag älskar att skapa och det är nog just det jag vill göra. Skapa en helt ny värld kanske. Eller bara små rara ting i den värld som finns.
Huvudsaken är att jag kan, och det kan jag. Faktiskt.


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0