Cupcake?

Vissa dagar är mitt sug efter att baka bara för svårt att motstå. Igår var en sån dag. Och det var inte för att jag var särskilt sugen på att äta utan mest för att det kliade i fingrarna efter att få skapa och vara kreativ. Jag tänkte göra tårta, men det kändes lite extremt så tankarna gick till bakelser och petit fours i stället.
När min botten var redo att skickas in i ugnen så kom min sambo och frågade om jag ville vara lite spontan, och efter lite velande sa jag ja och vi gav oss iväg till Ljungby, så gårdagens skapande fick vila tills idag.
Nu är det ju så med mig att när jag vill skapa, så måste jag skapa direkt annars blir det lite sådär halvdant, men jag är ganska nöjd ändå, och förtränger (om det nu heter så?!) resten ;)
Jag tror i alla fall att de som fick äran att äta vart glada över att jag gjorde det idag.

Mina petit fours, 2x2 cm (cirkus) stora.
De med rosa socker har hallonsylt i och de med blomma har aprikosmarmelad.
De är täckta med chokladganache, en bitter sådan.



Mandelmassa, hallonsylt, smörkräm, grädde.


När vi började äta dessa så fick jag frågan om det var detta som kallades cupcake. Nej sa jag, varpå min sambo fortsatte och sa att cupcake är en muffins med klet på. Nu var ju fallet så att frågeställaren visste detta, men han ville skojade till det lite. Tråkigt nog var vi aningen efter och fattade inte det, haha.
Men självklart är detta en cupcake, ordagrant.

 

 


Namngivningstårta.

En sak jag verkligen gillar är när man får chansen att lära känna en människa på nytt. När man hamnar på samma ställe som en person man inte kommit särskilt bra överens med tidigare och kommer fram till att denna personen faktiskt är oerhört trevlig, sånt tycker jag om!

Nästa tårta ut var till en namngivning och tjejen som beställde den ville att den skulle vara rosa med blommor och hjärtan och innehålla jordgubbsmousse och något med vanilj som slutade i vaniljsmörkräm.


Jag har förälskat mig i marmorerade tårtor, det blir livfullare (är det ens ett ord?!) så.

 


Hjärtana som ligger runt är gjorda i färgad vit choklad.

 

Hon ville naturligtvis inte ha en dopbebis eftersom det inte var ett dop,
men vi kom överens om att jag kunde göra en bebis i en filt och det blev ju bra!



Jag kan inte önska dem en fin dag för den är redan förbi, men jag kan hoppas på att den blev som de tänkt sig, eller bättre förstås ;)




Barnrum nr två.

Min minsta flicka fick sitt rum färdigt för ett bra tag sen nu, men gardiner har saknats och en passande lampa saknas fortfarande, liksom lite andra detaljer, men för de nyfikna kommer här några före och efter bilder.

Som synes är garderoben och skjutdörren mellan barnens rum borttagna och taket målat.

 


Det ligger en ny matta på golvet.
Den svarta byrån är ommålad vit och syns på bild överst till höger.

 


Dörren ni ser ledde in till köket, men den är också väck.
(Stortjejen på bild.)


Väggarna är gipsade med allt som tillhör. Väggarna är målade, och cirklarna är målade med hjälp av en linjal, blyerts, pensel, färg och en stabil hand ;)


Det absolut bästa med att renovera är att se skillnaden efteråt och veta att man själv har åstadkommit det.

 



RSS 2.0