Till en båtfantast.

Min systers pojkväns pappa fyller år idag och igår ville de överraska honom med en tårta med en båt, liknande den han har, på.
Min syster föreslog att det kunde vara två personer på en klippa bredvid också, beroende lite på hur liten båten gick att göra. Det fick gott och väl plats, det enda som saknades var två små hundar som jag tänkte göra, men till slut valde att inte göra.
Denna tårta består också av hallonsylt, vaniljkräm och grädde.

Båten fick namnet Lagun, efter originalet.
Det var under lite tråkiga omständigheter denna tårta bjöds på, men födelsedags"barnet
"
blev tydligen väldigt glad över tårtan ändå.

 

Dessutom fyller en alldeles underbar människa 25 idag,
och jag skickar iväg (ännu) ett stort grattis till henne!

 


Tårta till examen.

Samma fantastiska person som bad mig göra en motorcykeltårta till sin sambo tog examen som sjuksköterska i fredags. Och till den dagen hade jag fått en förfrågan om att göra tårta, vilket jag självklart inte tackade nej till.
Hon ville också ha en tvåvåningstårta, med kanske en spruta som gick in i tårtan, vilket jag tyckte var en häftig idé. Tyvärr lyckades inte det hur mycket jag än tänkte och försökte, då jag lik förbaskat inte hade rätt redskap hemma, men en spruta fick hon i alla fall, liksom ett stetoskop och sjuksköterska som topper.
Innehållet består av hallonsylt, vaniljkräm och grädde.







Det ska likna bloddroppar runt hela tårtan, men tanken var nog bättre ändå ;)


Chokladtryffeltårta(kaka) med banan.

Att jag gillar kombinationen choklad och banan är verkligen inget konstigt, då banan är en av de bästa frukterna och choklad är min bästis.
Idag blev jag otroligt sugen på något chokladigt. Tankarna rullade kring fondant, mousse, chokladbollar och när jag bläddrade i en av mina chokladböcker hittade jag chokladtryffeltårta och den blev det, fast jag hade i banan också och råsocker istället för vanligt. Mums säger jag!

Detta får också bli mitt bidrag till Månadens Sötsak hos SötaSaker.

200 g mörk choklad,
200 g smör
4 ägg
2 dl (rå)socker
2 dl vetemjöl
1 krm bakpulver
2 bananer

Smält smör och choklad på svag värme. Vispa ägg och socker poröst.
Sikta i mjöl och bakpulver, och vänd sedan ner äggvispet.
Dela bananerna på längden, skiva och vänd ner i chokladsmeten.
Smörj och bröa (eller vad ni vill) en form med löstagbar kant och häll i smeten.
200 graders varm ugn, 12-15 min (16 i min ugn).




Nej, nu gjorde jag ju förstås inte detta som efterrätt, men jag (bland en hel del andra) tackar aldrig nej till choklad efter maten. Det (och frukost) är en av världens bästa saker!









Älskade unge.

I onsdags fyllde min fantastiska unge ett helt år. Och det, kära läsare, är helt ofattbart! Förra året gick så otroligt fort, så fort att jag inte riktigt hängde med. Jag är dålig på att leva i nuet och bara vara, så dagarna liksom bara rusar förbi mig. Hon, som nyss var en bebis tycker jag, går ju redan, och börjar snart dagis. Det är galet. Så galet.

Hon fick ha kalas i torsdags och då bjöds det på en vit enkel tårta med hallonsylt, vaniljkräm och grädde med en snögubbe och ljus på toppen.
Dessutom blev det kärleksmums och bananmuffins, och såklart fick världens finaste ettåring en alldeles egen muffin(s)!

 



Av någon anledning så försöker Denise alltid blåsa ut ljus, oavsett om de är tända eller inte.
Denna dag fick dock storasyster blåsa.


RSS 2.0