Rosa, rosa, rosa...

Här kommer tårtan som egentligen var den enda tårtan denna vecka.
En av mina gamla klasskompisar hörde av sig och ville överraska sin väninna som fyllde 25 i och skulle ha fest i fredags. Födelsedagsbarnet älskar rosa, så det skulle vara en tårta som gick i den färgen med saker som rosaälskande flickor gillar, t ex blommor, rosetter, glitter m.m.
Jag hade kunnat göra hur mycket som helst till den här tårtan men jag kan liksom inte överdekorera, då blir jag bara missnöjd, så det blev en ganska enkel men rosa (och vit) tårta.
Önskade smaker var hallon och vit choklad. Så det blev en rullad tårta (rulltårtstårta) fylld med hallonmousse och spacklad med vit chokladsmörkräm.

Jag fick ytterligare ett önskemål och det var en Betty Boop figur,
och nog hade jag kunnat vara ännu petigare med den, men jag gillar den :)



Jisses, så mycket tårtor det blir i denna pysselblogg, men jag har två färdigrenoverade rum att slänga in, när tiden finns ;)

 

 


Hello Mr. Stripper.

Den andra "spontantårtan" beställdes av en tjej på min sambos jobb som ville överraska sin kille som fyllde år i torsdags. Först ville hon ha en nisse som spelade dataspel, men ändrade sig sedan till en strippande nisse, vilket jag tyckte var superkul! Den ovannämnda killen har visst ett litet intresse av att strippa på fester ;)
Hon hade några önskemål, och kom med en del förslag på vad han gillar, och det tog fram rätt klara idéer i mitt lilla huvud.
Detta var också en "vanlig" princesstårta.




Hon textade mig en låttext som han brukar dansa till, så den fick självklart vara med!
Flaskorna står det 4,5% på, och ska föreställa alkoläsk.

 


Torsdagsfika med tåg.

Veckans enda tårta slutade i tre. Den här beställdes i början av veckan av min syster, fast den var till hennes sambos pappa som ville bjuda på tårta på jobbet. Han jobbar tydligen med godståg och ville gärna ha ett tåg på.
Jag fick googla mig fram lite (jag älskar google) för att hitta något att gå efter, och det blev ju rätt bra till slut i alla fall.
Tårtan är en vanlig princesstårta, fast såklart med hemmagjord vaniljkräm och inte någon jädra marsan (som större mängden av våra konditorier har).



Mina träd är urgulliga, inte sant? ;)



En speciell fredagsfika.

Min mamma ville bjuda på tårta till fredagsfikat på sitt jobb innan helgen som var, och då naturligtvis en tårta som jag har gjort, unik i sitt slag.
Hon ville att det skulle vara en tvåvånings topsy turvy med en truck som eventuellt hon satt i. De har en speciell nyckel på företaget som jag fick i en påse med loggan och Industrilås (med rätt stil) på. Utefter det fick jag tänka till lite själv. Vilket jag minsann gjorde.
Blåbärsmousse ville mor min att det skulle vara i, så det blev det tillsammans med vit chokladsmörkräm.



O-ringar kallas de som ligger runt tårtan.
Jag har själv jobbat på företaget och vet att de minst sagt är populära där ;)

Jag kan också erkänna att dekorationen på topptårtan är en nödlösning, då sockerpastan av någon anledning var för torr och sprack en hel del.
Den genialiska idén med loggan på pallen är det faktiskt min käre sambo som kommit på, vilket är otroligt kul!


Jag borde måla, måla upp min tanke för varje tårta, för det blir aldrig som jag tänkt mig.

Men bra blir det oftast, turligt nog :)

 


RSS 2.0