Hockey till en sexåring.

En arbetskollega till en av mina vänner ville ha en tårta till sitt barnbarn som fyllde 6 år. Och jag ställer ju mer än gärna upp! Det blir alltför sällan tårtor gjorda här. Melvin, födelsedagsbarnet, gillar hockey så tårtan fick gärna gå i det temat, men om det skulle vara för svårt så gillar han att bada också :)
För svårt är ju inget som tur är, så hockey blev det.
Choklad var ett smakförslag, så det fick bli en vanlig tårtbotten med chokladmousse, jordgubbsmousse och vit chokladsmörkräm.



Tårtan är oval för att likna en hockeyrink lite mer och så finns där puckar, klubbor
och två spelare som väntar på tekning.




Välkommen till vuxenvärlden brorsan.

Studenttiden, tiden alla längtar tillbaka till?

Kan det vara så att mina föräldrar tappade hoppet lite om att få ordna med studentfest, efter att både jag och min storebror valde en annan väg i livet än den som samhället tvingar fram? Tur för dem så skötte lillsyrran sig och stoltserade i studentmössa för två år sen, och i går var det dags för lillebror! Tiden står minsann inte still.

Det är ju brorsan på tårtan så klart, fast sämre version än originalet dock. Handboll spelar han i kläder från balen och shorts. Och så finns där ölburkar, de brukar ju dyka upp när folk tar studenten av någon märklig anledning.
Som fyllning gjorde jag nougat/chokladmousse, hallon/citroncurd och kolasmörkräm. Med vanlig botten.

 

Så välkommen till våran värld David, den hårda och skoningslösa vuxenvärlden ;)



RSS 2.0