Halloweenfika.

En del av min familj (mamma, pappa, storebror) var här och fikade idag, Halloween i ära. Jag vet att jag förra året ville göra pumpapaj, men fick då inte tag i någon pumpa, förstås. I år fick jag mig en pumpa och kom då på detta, så jag letade upp receptet och bjöd in till fika.
Nu gjorde jag dock några missar, och den blev ingen höjdare ändå. Jag kan ju skylla på receptet, men det vore ju inte helt ärligt. Den tog längre tid att grädda, konsistensen blev helskum (och jag kan absolut inte tänka mig att den ska vara så) men den smakade hyfsat ändå. Min mor tyckte om den, så det var ju inte helt åt skogen.




Pumpapaj med vaniljsockergrädde.




Sugar Cookies i stil med Halloween.
Darrig på handen, yes.






En smygstart.

Jag vet att Halloween infaller på söndag, den amerikanska storslagna Halloween vill säga. Vår Halloween dröjer visst till nästa helg, men då finns jag inte på plats varken i hemmet eller detta lilla samhälle vi bor i. Därför tjuvstartar jag och ungarna redan idag, med vår alldeles egna pumpa. Lilltjejen hann dock lägga sig innan vi tände pumpan, men stortjejen var storögd och tittade och tittade ;)

Jag saltade och rostade kärnorna (fröna?), och de blev fantastiskt goda!

Egentligen, om jag ska vara helt ärlig, så var jag helt inställd på att Halloween var nu i helgen.
Fast lite extra ljus i höstmörkret gör absolut inte en mörkrädd höna som mig något!


För det är väl nästa helg man kör "Trick or treat" i detta land, eller?



Cake á la döskalle.

Flickans önskemål till födelsedagen var en tårta med en döskalle. Och när jag frågade om färg så svarade hon svart eller lila. Svart. Nej, lila.
Nu blev det ju inte riktigt till födelsedagen, för den är i morgon, men till födelsedagskalaset som var i lördags.
Hennes extramamma sa smakerna choklad och vanilj.
Det blev alltså en chokladtårta med hallon och vaniljgrädde, spacklad med grädde och täckt med sugarpaste.


 

Tyvärr är det lite så när man har chokladbotten, att de andra smakerna liksom kommer bort en aning.
Turligt nog brukar smaken av choklad gå hem hos folk :)



Doptårta till en pojk.

Hon som ville ha den här tårtan skrev faktiskt och frågade i en kommentar här på bloggen. Jag hade personligen aldrig träffat henne förut, men känner till hennes sambo och hans familj. Jag blev lite paff först ska jag säga, men kärleken till tårtbakandet tog över och jag antog naturligtvis denna "utmaning" som var tills i lördags ;)
Hennes önskemål var en tårta i blå marsipan med en dopbebis och gärna något med blåbär inuti, resten fick jag göra som jag ville med.
Efter mycket velande fram och tillbaka blev det en tvåvånings topsy turvy täckt med blå marsipan, fylld med vaniljgrädde och blåbärsmousse och spacklad med vaniljsmörkräm. Dekorationerna är i sugarpaste och marsipan.








Förhoppningsvis blev de också nöjda :)


I lördags var vi också på kalas hos flickan som jag gjorde en kossa till, för de som minns.
Så det dyker alltså upp ännu en tårta här i bloggen i morgon, nu är det CSI.

Till en livsnjutare.

Denna dagen tillägnas min sambos (killes/fästmans?/mina flickors pappas) syster och hon ville att jag skulle göra en tårta till henne, som inte var för söt. Tydligen, av någon anledning, lyckas hon alltid få en sockerchock av mina tårtor, märkligt nog ;)
Nu är det ju inte alltför lätt att göra en tårta täckt av sockerpasta inte så söt. Självklart hade jag kunnat skippa den delen, men så blev det inte. Innehållet var däremot lagom sött, och bestod av lemon curd, vaniljyoghurtfrosting och marängsmörkräm (som sägs inte ska smaka lika mycket smör som vanlig, men jag skulle säga tvärtom) på vanlig tårtbotten.


Det föreställer naturligtvis ovannämnda person, som gillar att sola och att ta ett glas rött ibland.
Hon själv sa att jag visst såg henne som en livsnjutare, och när jag tänker efter,
så är det nog ett ord jag skulle använda för att beskriva henne!

 


Något jag absolut måste öva på är att spritsa, för det vart inte så bra.
Inte så lätt heller för den delen.

 


Från tårta till...

Beer Cupcakes With Chocolate Covered Potatochips
(Ölcupcakes med chokladtäckta potatischips)


Ja, du läste rätt.
Jag hittade detta recept när jag av en slump trillade in hos CakeSpy och det var liksom ingen tvekan om saken, det här skulle testas! Jag fick dock vänta några dagar, tills idag.
Och de smakade bra, inte fantastiskt, men bra.
Cupcaken smakade choklad, en väldigt fin chokladsmak. Glasyren var helt underbart god från början, men den blev så lös att jag var tvungen att tillsätta mer flor och ost och där försvann också den lilla smaken från ölen. Chipsen smakade mest choklad.

Men, sånt här är fantastiskt roligt!

 

Idag har jag nog fått en mild sockerchock, för jag är inte det minsta sugen på chokladen i kylen, utan håller mig hellre till té och vatten..

 

 

 

 

 


Cake Balls & Pops

Må hända att jag är lite senare än andra i bakvärlden men till slut ger jag också efter för alla "nya" godsaker. Idag gav jag mig på Cake Balls (kakbollar för er vars engelska är kass), vilka blev sådär.
Gudarna ska veta att jag älskar choklad, men något de också ska veta är att jag avskyr att arbeta med det, och det blev jag påmind om under dagens köksbestyr.
Det gick ett program på tv idag och de beskrev chokladens värld precis så som jag skulle vilja beskriva den, jag kommer dock bara ihåg ett av orden de använde, nämligen förförisk.
I dem är vanlig tårtbotten med vaniljyoghurtfrosting. Det smakar tårta.


Smaken var det inget fel på, och de ser ju hyfsade ut i alla fall.

 

Jag tänkte gjort dessa Cake Pops med choklad också, men det blev inget bra så jag gav upp det och rullade dem i strössel (smak: jordgubb/lakrits) i stället, men det förstörde liksom den goda smaken på dem.

 

Jag orkade liksom inte labba med chokladen mer, och gjorde en chokladkaka igen,
fast med kokos och strössel på, och den var bäst idag!

 


Gardiner på plats!

Jag gjorde färdigt dessa gardiner för ett tag sen nu för att jag verkligen ville ha upp dem i Melissas nya rum, för att få klart allt. Jag kom dock på sen att jag hade ju lik förbaskat ingen gardinstång och den har inte blivit köpt förrän nu, för några dagar sen, för att jag aldrig kommer till skott!
Men nu sitter de uppe, äntligen!


 

Denise kommer för övrigt ha likadana gardiner i sitt rum sen, som vi håller på med nu!
Vi har kommit till stadiet; spackla, slipa, spackla, slipa...


Macarons, vanillachocolateorange.

För några dagar sedan fick jag ett ryck och ville göra makroner igen, dock blev de inte alls bra, utan sprack och såg allmänt fula ut och det gillar inte jag, så de fick så snällt åka in i frysen tills nästa gång jag äter glass, för chokladsmaken var det då inget fel på ;)
Idag gick det bättre!
Jag hade cointreau i smörkrämen och sista skvätten där blev nog några droppar för mycket för den blev aningen stark, men i sin helhet sedan så var det ganska milt ändå. Men vad gör det om man blir lite varm i kroppen så här en fredag, för ikväll är det fest för min del och kanske kan jag locka tjejerna med några macarons (jag tycker verkligen inte om det svenska ordet för dessa små sötsaker).


Min nyfikna unge skuttade in på ett hörn med ett leende och tummen i mun!
När jag hade hämtat henne från dagis och hon såg att jag hade bakat så sa hon:
Jaha, mamma, vad har du bakat idag då?



Fast så ofta bakar jag inte.


Godsaker i all enkelhet.

I måndags, på självaste kanelbullens dag, så lyckades jag minsann bränna två plåtar med bullar! Lyckligtvis var mittendelen fin och god ändå.
Idag var de ju bara torra förstås och efter att ha en funderat en stund så gick jag ut och plockade några äpplen, gick in och skivade dem och bullen, stekte äpplena i smör, socker och kanel på låg värme och bullen i bara smör på högre värme.
Och nog vet jag mycket väl att jag har en del lustiga idéer kring min mat och det jag äter, men det här gillade jag skarpt! Kan Leila Lindholm slänga kanelbullar på grillen så kan jag minsann lägga dem i stekpannan. Grillning är ju inte min grej precis.

Hur enkelt och snabbt som helst! Om man har kanelbullar hemma förstås... ;)


Stekt kanelbulle med varma äpplen och karamell.
Det enda som saknas är en klick färg.


Det här blir mitt bidrag till Månadens sötsak hos Söta Saker som i oktober har temat höst.

 


Sixty 'n one.

Denna väninna som undrade om dessa tårtor har funnits i mitt liv sen mina värsta tonår. Vi röjde järnet, och var bäst helt enkelt. Egentligen var det hennes underbara mamma som undrade, eftersom det är hon som fyller år, och hennes barnbarn, alltså min väninnas brorson.
Självklart gör jag tårtor, även om jag kanske inte har tid, men jag kan inte låta bli för det bara kliar i fingrarna när någon vill ha tårta!
I sextioårstårtorna är det chokladbotten med nougatmousse, vit chokladmousse och chokladsmörkräm, alltså en rejäl chokladtårta. I ettårstårtan är det vanlig tårtbotten med jordgubbsmousse, vaniljkräm och grädde.

De är nästan identiska, fast inte riktigt alls.
När jag satte dit blommorna så insåg jag att det faktiskt såg ut som marmor (och sambon nämnde det dessutom),
så ja, en marmortårta med blommor.




Jag bestämde mig för att inte helt täcka den här tårtan med socker utan valde grädde i stället,
och det blev ju ganska bra även om jag kunde ansträngt mig lite mer för att få grädden jämn.


Min vecka började i en rejäl "dal-del av banan" och jag låg efter ganska mycket i planeringen (ja, jag tycker om att planera, förvånade? ;)), men trots det så flöt det liksom på här framåt veckoslutet och jag fick till tårtorna ändå, sånt gillar jag!

 

För att vara en pysselblogg, så blir det fasligt mycket tårtor ;)


RSS 2.0