Cookie lolly

Jag hittade en helfestlig kakmodell när jag kikade runt här på internätet och idag fick jag ett ryck och ville testa själv. Såklart! Och att jag faktiskt har sugarpaste hemma nu gjorde mig bara ännu mer manad till att prova.
Jag använde ett recept för vaniljhorn till mina cookie lollies, men det blev dock inte så bra då de blir väldigt spröda och ojämna, så till nästa gång blir det ett annat recept. Fast jag tycker om att det endast är vaniljsocker i, då sugarpasten och kristyren gör hela kakan söt ändå! Ifall man nu bestämmer sig för att äta dem förstås och inte vill ha för mycket sötma ;)



Kristyren blev för rinnig på första bilden och den andra bilden var en lolly från början ;)



En fågel..

..är precis vad det ska föreställa. Den skulle varit lite tjockare, men jag fick liksom inte ihop det. Hur som helst så hänger den så fint i Melissas fönster nu, och hon blev glad. Det blir väldigt mycket filtning här hemma nu, bara för att jag tycker det är så roligt!
Jag modellerar lite på prov till doptårtan också och tror nog att det blir bra till slut, men det är förstås inget jag visar här än ;) Det visas i sin helhet när dopet är avklarat!

Självaste fågeln är nålfiltad och de små bollarna är våttovade.


Apelsincupcakes med white chocolate frosting.

Väldigt få gånger har jag fått till en sån där härligt hög muffin som inte säckar ihop och blir platt. Idag var inte heller en av de få gångerna. Jag följde i alla fall Leila Lindholms recept på cupcakes idag, fast jag hade apelsin, inte citron. Fast av hennes recept blir det inte heller sådär stora muffins! Så nej, av de recept jag gjort av henne är jag inget stort fan. De blir goda, men det är inte det enda som räknas!
Men å andra sidan, vad gör det om muffinsen sjunker ihop när man ändå ska ha frosting på?! ;) Idag testade jag för första gången en white chocolate frosting. Vit choklad är ingen favorit hos mig, men ihop med philadelphian så duger det gott och väl!





De här ska mumsas på framåt kvällskvisten.
Undra om de går hem hos min kära sambo, som inte alls delar mitt sötsug
. Jag tvivlar jag!
Jag vet en som kommer smaska i sig åtminstone frostingen, och det är mitt gottetroll till dotter.
Varifrån kan det komma tro? ;)

Våttovning

I förra veckan var jag och lånade en bok på biblioteket om tovning, och jag blev väldigt inspirerad till att utveckla det här och prova på ännu mer. Det jag hittills har hållt på med kallas ju så fint för nålfiltning, men i den här boken stod det lite mer om våttovning, alltså med kardad ull och såpvatten. Så i veckan testade jag faktiskt på att göra några filtbollar genom att, i stora drag, blöta ullen och rulla. Tidigare har jag ju bara nålfiltat ihop de bollar jag ska ha, men nu har jag hittat ett sätt som både är lättare och snabbare, och så slipper jag förstås att få de sylvassa nålarna i fingertopparna!
Innan jag kan fortsätta och göra större saker så finns det en del att införskaffa, som kan vara bra att ha. Men snart så!


Den andra nålfiltade fjärilen jag tidigare nämnt, och mina små bollar :)


För övrigt så pillar jag med dopkort, funderar på doptårta och skissar på min systers nästa tatuering!

En förmiddag i tovningsanda.

Så vi har återigen tovat ihop, jag och mina väninnor (nog låter det lite damigt? :)), fast denna gången blev det en förmiddag men lika trevligt ändå förstås! Jag gjorde en liten fjäril, som nu har hamnat i min blomma (mina blad). Min väninna hade gjort en sådan tidigare och jag tyckte den var för gullig så jag var tvungen att göra en likadan. Men jag måste säga att stråna var lite svåra att få in i den grå färgen så de sticker ut lite, men vad gör det!?
Jag har snart ytterligare en fjäril klar också, fast i orange och brun.




Det jag gillar mest med att filta är att man kan göra så oändligt många olika saker.
Och det är bra, jag gillar variation.

Små söta bakverk, och lite nyttigt.

Jag är ett stort fan av Bombadills bakverk och tycker att de är helt fantastiska. Jag har aldrig fått tummen ur till att köpa något ur sortimentet dock, och nu sen jag började filta så känner jag bara: åt tusingen med Bombadill, let´s go Cicci style :)




En jordgubbe, en chokladcupcake med vanilla frosting, en apelsindammsugare och en chokladboll!
Nog tusan kan ungarna fika på det här :)



Porträtt

För ett bra tag sen, några år sen närmare bestämt så var jag väldigt inne på att skissa och kunde sitta i timmar nere på mitt rum i källaren, när jag fortfarande bodde hemma, och bara rita och sudda, dra ut och fylla i. Av någon anledning blev det inte mer än några bilder. Nu, de här åren senare, satte jag mig ner, la ett foto på bordet och ritade. Vem vill inte ha en porträttbild på sin älskade unge?
Dessvärre har jag inte alltid tålamod till att vara pedantiskt noggrann och få det så perfekt som jag skulle vilja. Men nog finns det likheter med den söta, och jag får faktiskt lov att vara nöjd ändå, det är ju trots allt inte alla som grejar konsten att rita av ett foto :)






Jag ser henne, frågan är; gör ni eller har jag bara stirrat mig blind på fotot?


Glad Påsk då.

Melissa och jag plockade kvistar till våra påskris i veckan. Självklart fick hon ett alldeles eget som hon själv fick sätta färg på av de få färger som fanns förstås. Hon bestämde plats på allt och jag fick "hjäpa" till att sätta fast en del. Hennes blev finast, så klart :) + att hon fick kycklingen i och den finfina kycklingen hon gjorde på dagis som tyvärr inte är med på bild!



Tänk att det redan är påsk, går tiden för fort tro?
Jag anser det, både på gott och ont.


Glad Påsk!

RSS 2.0